AGENDA

Nieuwe informatiebijeenkomst: de datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

DWO organiseert regelmatig informatie-middagen en -avonden voor mensen die interesse hebben om deel te nemen aan het project.

Op deze momenten wordt uitgelegd hoe het project in elkaar zit. Wat onze uitganspunten zijn rondom duurzaam en gezamenlijk bouwen en wonen. Ook wordt toegelicht hoe ver de plannen zijn en op welke manier je aan het project kunt deelnemen.

Informatie-middag: de datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

Interesse? Maak gebruik van het contactformulier of stuur een email naar .

Infobijeenkomst_juli_2018.jpg

NIEUWS

de Gelderlander: Eco-huizen in Zetten: potentiële bewoners melden zich

ZETTEN - Woonstichting Valburg en Duurzaam Wonen Overbetuwe willen 20 tot 24 betaalbare 'groene' huisjes bouwen aan de rand van Zetten. Er blijkt veel interesse in de nieuwe wijk, waar mensen niet naast elkaar, maar samen leven.

Lees het hele artikel van de Gelderlander op hun website.

 

de Gelderlander: Eind goed al goed met Schil van Zetten

ZETTEN - Er is een doorbraak in Zetten, omdat meningsverschillen  tussen de betrokken partijen zijn doorbroken. 

Lees het hele artikel van de Gelderlander op hun website. 

Nieuwe naam voor het woonproject

Vereniging Duurzaam wonen Overbetuwe geeft haar woonproject een nieuwe naam! het ecowijkje gaat heten:

De Groene Morgen

de naam "morgen" is afkomstig van een oude oppervlaktemaat. De boer ging s’morgens met zijn paard het land ploegen en kon op één morgen ongeveer een hectare bewerken. Groen hebben we toegevoegd vanwege de ecologische invulling van “onze morgen”. En Morgen verwijst ook naar de toekomst, de Groene Morgen is een toekomstbestendig concept.

De vereniging zelf blijft Duurzaam wonen Overbetuwe (DWO) heten.

Groen licht voor De Groene Morgen

Gemeente Overbetuwe heeft gezegd dat zij achter de plannen van DWO staat en graag wil dat dat ons initiatief voortgang vindt.

Wij doen nu een haalbaarheidsonderzoek, dat wil zeggen dat we de plannen concreter uitwerken en laten doorrekenen.

Nu het zo concreet wordt, zijn we ook op zoek naar mensen die onze vereniging komen versterken, mee willen organiseren en ook bij De Groene Morgen willen komen wonen.

 

Schetsontwerp 2017

In 2017 heeft Woonstichting Valburg een stedenbouwkundig ontwerp laten maken van het terrein aan de Veldstraat met een impressie hoe het eruit zou kunnen komen te zien.

Op dinsdagavond 5 september heeft onze voorzitter Johan van de Kant ons plan gepresenteerd tijdens het spreekuur van de gemeenteraad.

Het college is voornemens om de komende maand te beslissen welke infrastructurele projecten  in de gemeente Overbetuwe doorgang kunnen krijgen.

Hier valt dan ook de beslissing of De Groene Morgen door mag naar de volgende ronde, namelijk de bestemmingsplan procedure.

18_02_14_Bijlage_2_Schetsontwerp.jpg